3 U 1!!! Facebook hoće da spoji Messenger, WhatsApp i Instagram! (VIDEO)

Autor: IDJTV 28.01.2019.

Mark Zakerberg je svojevremeno izjavio da nema razmene informacija između aplikacije za dopisivanje, WhatsApp, i Facebooka, a za Instagram je izjavio da će ostati autonomna mreža, iako je u vlasništvu Facebooka.

Čini se da u Facebooku imaju "pakleni plan" kojim bi WhatsApp ipak spojili s informacijama na Facebooku. Tačnije, prema informacijama ljudi koji su upućeni u Facebookove planove, radi se na spajanju WhatsAppa, Instagrama i Facebook Messengera.

Sva tri servisa i dalje će biti samostalni i koristiće se kao samostalne aplikacije. Ali, infrastruktura koja se koristi za razmenu poruka će biti spojena.

Kako navodi New York Times, plan za spajanje je još u ranoj fazi i trebalo bi da bude razrađen do kraja ove ili početka sledeće godine.

Spajanje će podrazumevati i uvođenje enkripcije, poput one koja je trenutno dostupna na WhatsAppu, u sve servise, ali i mogućnost slanja poruka iz Facebook Messengera u WhatsApp, čak i ako korisnik nema Facebook profil.

Da Facebook želi da stvori "najbolje iskustvo slanja poruka" i omogući korisnicima da "jednostavnije i lakše stupe u kontakt s prijateljima i članovima porodice, bez obzira na mrežu koju koriste", potvrdili su i u zvaničnom saopštenju. Ali, nisu dali nikakve naznake kako to planiraju da ostvare.

Ujedinjavanje servisa očigledno je nešto o čemu su u Facebooku već ranije razmišljali. Naime, upravo zbog gubitka autonomije, iz Facebooka su otišli i osnivači Instagrama i WhatsAppa koji se navodno nisu slagali s Zakerbergovim planovima.

Osim toga, pojavljuje se i pitanje čuvanja privatnosti korisnika. Jer korisnici WhatsAppa za registraciju koriste samo broj mobilnog telefona koji mogu menjati kad god požele. S druge strane Facebook traži od korisnika pravo ime i prezime.

Pitanje je žele li svi korisnici WhatsAppa da njihovi podaci budu spojeni s Facebookom i Instagramom? I, poučeni prethodnim iskustvom s Facebookom i (ne)zaštitom korisničkih podataka, kako u Facebooku planiraju da zaštite te podatke (osim enkripcijom)?

2019 IDJVideos d.o.o. Beograd Sva prava zadržana