NOVI FACEBOOK ZA MLADE! Lol je nova društvena mreža namenjena tinejdžerima!

Autor: IDJTV 23.01.2019.

Facebook već godinama ima problem koji nikako ne može da reši – njihovi korisnici sve su stariji, a mladi ih ignorišu i biraju neke druge društvene mreže.

Dosad su u Facebook-u taj problem pokušali da reše kroz IGTV, Watch i Lasso, ali ništa nije postiglo veći uspeh.

Najnovije informacije otkrivaju da Facebook radi na LOL-u, posebnom dodatku koji bi prikazivao smešne snimke, GIF-ove i memeove.

O samom se LOL-u ne zna puno, osim da je usmeren prema tinejdžerima i da ga trenutno testira oko 100 beta-testera.

Facebook je za TechCrunch potvrdio da radi na LOL-u, ali i da još nema nikakvih planova kad bi se ta aplikacija mogla pojaviti u široj upotrebi. Takođe su napomenuli da još nije jasno hoće li LOL biti dodatak osnovnoj aplikaciji ili zasebna aplikacija.

Zasad je poznato samo da beta-verzija LOL-a ima nekoliko delova. Korisnici bi trebalo prvo da vide "Dailies", deo posvećen najnovijim memeovima. Nakon toga sledi deo "For You", koji bi trebalo da prikazuje snimke, GIF-ove i memeove koji su prikupljeni prema ličnim preferencama korisnika. Korisnici bi trebalo da mogu da filtriraju sadržaj kroz nekoliko unapred određenih tema, poput "gaming", "poznati", "klasici", "škola" i slično.

Čini se da je Facebook "pozajmio" ideju o pregledavanju sadržaja od Instagrama. Naime, prema trenutnim informacijama, sadržaj u LOL-u bio bi podeljen na manje delove odnosno kraće snimke koje bi korisnici mogli brzo pregledavati. Slično kao što to mogu s dugačkim pričama na Instagramu.

Hoće li LOL pomoći Facebook-u da ponovno postane popularan među mlađim korisnicima, prerano je reći, ali već sama činjenica da su svesni da moraju privući nove korisnike pokazuje da su svesni da nešto moraju promeniti.

2019 IDJVideos d.o.o. Beograd Sva prava zadržana