YOUTUBE CENZURA! Ovi snimci će biti BANOVANI s najveće video-platforme! (VIDEO)

Autor: IDJTV 18.01.2019.

Čelnici najveće video-platforme na svetu, YouTube-a, doneli su odluku da pooštre kriterijume za objavljivanje klipova.

Na udaru nove jutjub-cenzure našli su se i sadržaji koji mogu emocionalno da ugroze gledaoce, pogotovo najmlađe, koji mogu da ostave duboke traume i prelaze granicu brutalnosti.

Takvi sadržaji su evidentno veoma popularni, ali cena koja se za to plaća je previsoka.

Konkretno, sadržaji koji će biti banovani su prenkovi i izazovi koji mogu da ugroze nečije psihičko ili fizičko zdravlje, kao što je na primer izazov na kom učesnici jedu tablete s deterdžentom.

BuzzFeed je pisao o tome da YouTube nije uklonio sporne snimke još iz aprila 2018, koji svojom brutalnošću definitivno narušavaju politiku ove platforme i da su se ovakvi brutalni sadržaji našli pored dečijih sadržaja što je nedopustivo.

Iz YouTube-a su se branili time da su preduzeli mere protiv takvih sadržaja i da su korisnici obeshrabreni da aplouduju te sadržaje jer ne mogu da ih monetizuju. S druge strane, zamera im se to što takve mere nisu odmah i potpuno delotvorne.

Zato će nova politika biti mnogo oštrija i takve snimke će platforma banovati u potpunosti. Politika je jasna, a snimci koji "prelaze granicu" su jasno definisani.

- Pravila naše zajednice zabranjuju sadržaje koji ohrabruju opasne aktivnosti koje mogu izazvati ozbiljnu štetu ili povrede. Želimo da razjasnimo da pod tim mislimo na opasne izazove i prenkove - izneo je YouTube nova pravila

Izvor: BBC

2019 IDJVideos d.o.o. Beograd Sva prava zadržana